Genvägar.

Det senaste i min släktforskning är att jag har lagt in den på ----> Genvägar (Ser ni ingenting så är det bara att scrolla en bit) där den är mer överskådlig. Förutom att vi på Johanssons sida har kopplingar till Korpikå 1 Björnhussundet.......alltså första hemmanet i Korpikå, genom morfarsmor Selma Johansson.
Så leder grenen på mormorsmor Bedas Gahm´s sida till Gammelgården 1.
Om den kan man läsa i Byar i Kalix ----> Gammelgården, ”Lars Nilsa-gården” och ”Per Nilsa-gården”.
Genom Selmas farmor Anna Stina Åberg från Rolfs har vi våra gener från Narken Överkalix, där Landsknekten Mats Mattson Finne, son till kyrkbyggaren i  Enontekis, Mats Larsson Mämmi Pynnöinen
med rötter från Savolax Rautalampi Finland, startade nybygget Vanhatalo.....vidare på den grenen gifter vi in oss i släkten Lodvijk (Thyni) som flyttade från Lovikka gård i Kainuunkylä, mitt emot Hedenäset på finska sidan.Och grundade byn Lovikka i Pajala.
 
På min Vånafjärdssidan börjar det med föräldralösa lilldrängen Erik Pehrsson från Jämtön Råneå som får överta Oppigården hemman Nr 4 1/3 mantal efter barnlösa Elias Svensson och slutar i Bureskrönan på farfarsmor Hilmas gren av släkten.......................to be continued........

Idag blir det 36-års kalas.

 
Vi var och handlade på Domus och vid utgången tog en fotograf fast oss, han övertalade oss att fotografera Fredrik och efteråt ville han ta en bild på mig och Fredde tillsammans. Jag ville absolut inte ha bilden där jag var med men Ebba beställde den och idag är jag ju glad för att hon gjorde det då det inte finns många bilder av mig tillsammans med barnen.

Lelle & jag.

Bilder från 4H tiden i Karlsborgsverken har jag ju lagt ut tidigare då jag förstår att många har minne från den tiden. Och på morgon fick jag en förfrågan igen om dom. Har ju för mig att jag postat dom tidigare på Karlsborgssidan på fb, men nu har jag lagt ut allt jag har från 4H där igen.
• Kategori: NostalgiTaggar: 1973, 4H, 4H Karlsborg, Karlsborgsverken; • Kommentarer (0)