På promenad....

Min promenadväg går genom samhället, mot Näsbyn, ut på bron över E4:an, fortsätter efter strandpromenaden och upp genom gångtunneln vid gallerian sedan följer jag Strandvägen mot kyrkan hemåt till Centralgatan.Den rundan blir ca 1/2 mil.....


Mer Blogg HÄR.

Vilken härlig höstdag.....

Då det har varit frost inatt så gick jag ner för att kolla hur det står till med mina blomster en del har inte hunnit slå ut i full blom ännu, nu får man bara hoppas att det blir ett par till varma dagar som den här dagen blev då kanske dom hinner.
Det går aldrig att förutspå när kylan kommer på riktigt så här kan det hålla på till December.
Vi här nere kan få en massa regn medan det kommer som snö norrut.
Nåväl dom har klarat den här köldknäppen, jag klippte lite gräs faktist inte så lite känner jag nu i min kropp, är det lika härligt imorgon ska jag i alla fall göra ett ryck där nere.Jag bor mitt emellan någonstans, och har min termometer i bokhyllan i sovrummet, kanske dags att sätta ut den nu?

Nog för att Näsbyn kanske ligger på "skuggsidan" i Kalix, men hur kan det skilja 10° mellan Näsbyn och Gammelgården ????


Mer blogg klicka HÄR.


Nu har vi börjat vintra ner eller upp ??

Igår kom K hit från Gve på förmiddagen, vi åkte ner till kollo och började "vintra upp" heter det upp eller ned ??
Här i Kalix var det gråmulet till en början så vi gjorde en brasa i vår lilla kamin och satt och filosoferade om vad vi skulle göra nästa sommar.

Ingenting är gjort invändigt ännu, vi tyckte att det var bästa att satsa energin på verandan först och främst nu i sommar.
Planerna är att lasera väggarna men vi är inte säker på hur vi gör med taket om vi ska måla det vitt eller lasera??

Nåja vi har hela vintern på oss att fundera över det.........
Sen måste vi gräva upp grusgången för det ligger ingen sådan där svart duk under gruset som hindrar ogräset från att tränga fram.
Jag vill ha kvar gången då jag tycker den förstärker lilleputtkänslan, men det blir med någon annan inramning, då det nu är obehandlade panelbitar som ruttnar sönder.Nästa soliga dag ska jag gå ner och klippa gräset, för sista gången i år ............................


Ikväll kollar jag på:
Får väl se vad det är då jag är en sådan person som tex aldrig lyckades finna ut storheten i Lost...
men "Kerry" från Cityakuten är med såg jag.
Annars så följs 2 Danska serier just nu.

 Ett fotojobb har också hunnits med klicka här .